Wat wil ik vertellen? Of…wat wil mijn klant weten?

Als ondernemer ben je vaak vol van je product of dienst. Dat is begrijpelijk en ook goed zo. Maar is dat wat jij wilt vertellen ook dat wat jouw klanten en prospects willen weten? Inside out versus outside in?

Oriëntering via internet

Mensen oriënteren zich vandaag de dag via het internet. 70% van de beslissingen, ook bij B2B, zijn al genomen als de klant of prospect contact opneemt met je bedrijf. Neem een voorbeeld aan het oriënteren voor een andere auto. Vroeger gingen mensen nog bij een stuk of 6 autodealers langs als ze een auto wilden kopen, nu hooguit bij 2 en ze weten al precies wat ze willen. Dat is ook zo bij uw product of dienst.

informeren via internet
Consumenten informeren zich via het internet

Wat willen je klanten weten?

Vaak putten ondernemers zich uit in het vertellen van alle mooie technische voordelen die ze te bieden hebben. Maar dat is niet hoe men zich oriënteert. Als bezoekers aan je website zich door pagina’s tekst moeten worstelen ben je ze zo kwijt. Dat is inside-out denken. En dan kopen ze niks. Geen verkoop, geen omzet.

“They ask, you answer” van Marcus Sheridan is een leestip voor dit onderwerp

Dus beter is je te verdiepen in wat je klanten, of potentiele klanten, willen weten. En wat ze willen weten in welk stadium van hun oriëntatie proces. Dus outside-in denken. Neem nogmaals het voorbeeld van een auto. Misschien is de eerste vraag, sedan of SUV? Of benzine, diesel of elektrisch? Daarna bijvoorbeeld prijs en optie mogelijkheden. Pas dan technische details. Of willen ze dat helemaal niet weten?

Verdiep je in wat je klanten willen weten en geef deze antwoorden op je website, blog of social media. Probeer in contact te komen met de bezoeker aan je site en volg hun zoekgedrag. Uiteindelijk nemen ze contact met je op of je neemt zelf het initiatief. Door de voorsprong in informatie hebben ze al een band met je bedrijf en kan je verkoper sneller tot datgene overgaan waarin hij of zij goed is. Verkopen.

Weet je wat je klant of prospect wil weten? Of kan ik je daarbij helpen?

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Mijn naam, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.

Twitter
LinkedIn